2015. szeptember 13., vasárnap

2015. szeptember 25-én a VIII. kerületi Vasas Székházba várjuk vendégeinket, ahol két norvég kórussal adunk közös koncertet.

Dátum: 2015. szeptember 25. 18 óra
Helyszín: Vasas Szakszervezeti Székház Díszterme
1086 Budapest, Magdolna utca 5-7. (Térkép)
A Facebook eseményhez kattintson ide!

A hazánkba érkező két norvég énekkart az Erkel Ferenc Vegyeskar ezúttal "hazai pályán" fogadja és a kórus tevékenységének otthont adó 8. kerületben lép fel. A koncerten norvég és magyar népdalfeldolgozások, klasszikus és kortárs művek, valamint jazz és musical feldolgozások csendülnek majd fel.


A Brevissimo énekkar idén ünnepli megalakulásának 22 évfordulóját. A 25 tagból álló női kar repertoárja színes, különböző stílusú dalok előadásával örvendeztetik meg közönségüket a musical-slágereken és egyházi műveken át a népdalokig. Karnagyunk és művészeti vezetőjük Terje Tjelle, aki 10 éve áll az énekkar élén. Az énekkar időnként hivatásos művészek koncertjere – Hanne Krogh és Kari Gjærum – is felkérést kap.

A Porsgrunn nőikar 1925. szeptemberében alakult Telemark megye egy kis településén, Norvégia déli részén. A kórus 90 éves fennállását ünneplik ebben az évben, a kar méltán büszke hosszú időre visszanyúló tradícióira. 1950-ben a nemzeti motívumok inspirálta kórusöltözéket terveztek, amelyet a tagok maguk készítettek el, amelyet azóta is örömmel viselnek koncertjeiken.
Fiatal karnagyuk Sarah Nordal, koncertprogramjuk pedig különböző stílusú darabokból épül fel: klasszikus, folk, jazz és modern művek szerepelnek repertoárjukon. A kórus számos európai és norvég zenei fesztiválon részt vett már.

Nincsenek megjegyzések: