2011. szeptember 5., hétfő

Olasz-magyar koncertmeghívó

Az idei koncertévadot olaszországi vendéglátóinkkal, az isprai Filotea Female Choir-ral közösen nyitjuk meg.

A koncert időpontja: 2011. szeptember 17. (szombat) 19:30
Helyszín: A Németajkú Református Egyházközség Temploma (1065 Budapest, Hold u. 18-20.) - térkép

A meghívó PDF formátumban elérhető itt.
Küldjön értesítést ismerőseinek!

A Filotea Női Karról:
A Filotea Női Kórus 2010 februárjában alakult az aktuális karnagy, Carmelo Massimo Torre jóvoltából.
A kórus repertoárja klasszikus daloktól a nemzetközi népzenei hagyományőrző művekig terjed, melynek nagy részét Prof. Torre erre a speciális női kórusra harmonizálta.
A kórus multi-etnikai, tagjai különböző nemzetiségűek. Éneklési módjukkal, érzékiségükkel saját múltjukat, tapasztalatukat adják át a társaknak, mely egyben gazdagítja is a kórus repertoárját, érzelemvilágát, érzékiségét. Ezért is minden dalt eredeti nyelven adnak elő, próbálva ezzel is az eredetinek megfelelő hangulatot teremteni előadásukkal.
A kórus nagy része szakmailag amatőr, és a közös éneklés, a zene szeretete és az egyre bővülő projektek megvalósítására törekednek.

FILOTEI = az aki szereti Istent, túl mindenféle hiten, "credo"-n, lelkiekben és azon felül, amit láthatunk, intim érzéseinek szabadságában.

KARNAGY = Carmelo Massimo Torre, zenei tanulmányait tangóharmonika és a zongora tanulásával kezdte, majd Anita Porrini vezetésével az alessandriai Zeneművészeti Főiskolán diplomázott zongora szakon. Aztán jazz improvizáció technikát tanult Luigi Ranghino és Franco D'Andrea vezetésével, és emellett diplomázott az, úgynevezett, Willems nemzetközi pedagógiai képzésen, és részt vett a Nicole Corti karvezetés „master class”-án. Az International Association of Music Education "Willems" igazgatósági tagja és olaszországi elnökhelyettese. 1994-ben megalapítja és azóta is sikeresen vezeti zeneiskoláját Isprában, ahol elsődleges feladatnak tekinti a gyermekkori zeneoktatást.

Nincsenek megjegyzések: