2007. január 14., vasárnap

Így készült...

Nem tudom már, honnan jutott eszembe, de tény, hogy az utókor nem bocsájtaná meg nekünk, ha megfosztanánk őket az alább bemutatott kortörténeti dokumentumtól. A felvétel - amint arra talán sokan emlékeznek még - Gyomán, 2006. augusztus 19-én, valamikor hajnali 1:50 és 2:04 között, egy hirtelen jött ötlettől vezérelve (köszi, Szabolcs!) készült. És az Erkel Ferenc Vegyeskar művészei ismét bizonyítottak:


Ha a videó akadozna lejátszás közben, akkor valószínűleg lassabban töltődik le, mint ahogy fogy a "film". Ilyenkor érdemes megnyomni a "Pause"-t, és várni kicsit, míg a szürke csík kellő előnyre szert nem tesz.
Ha egyáltalán semmit nem látsz, lehet, hogy telepíteni kellene az Adobe Flash Player-t.


A felhasznált alapmű, a "Kérem a következő" c. feledhetetlen eposz főcímzenéje, melynek szerzői: Deák Tamás és Romhányi József. (Kattintsunk a zöldekre, ha tudásszomjunkat oltani kívánjuk!)

A felvétel teljes terjedelmében is megtekinthető itt (és persze a GoogleVideo oldalon)! Érdemes végignézni, mert feledhetetlen élményt nyújt a szereplők sokszínű személyiségvilága, hang- és mozgáskultúrája, és egyben varázsütésszerűen részesei lehetünk a csodának, ahogy a Nagy Dolgok születnek...

Nincsenek megjegyzések: